Friday, December 9, 2016
9:51 PM

Hi. Assalamualaikum :)

Apa khabar semua? Sihat? Kalau sihat, Alhamdulillah . Well, dah lama kan Syika tinggal blog ni. Dah masuk 2 tahun dah pon.  Daripada mangsa SPM sampai dah jadi mangsa STPM. Yess! Syika ambik STPM and sekarang tengah tunggu result. Doakan yang terbaik untuk saya. Huhuhu....

Tujuan post kali ni just saja je nak bagitahu yang blog ni masih "hidup". So.. i will do some "renovation" for this blog yang banyak habuk (achoo!) . Syika harap korang still la follow blog ni. Sekian saja coretan untuk hari ini. Thanks sebab baca walaupun pendek :P  Assalamualaikum.

p/s : Bila update kat blog ni rasa tak syok sebab tak boleh nak letak emoji (T^T)
Saturday, January 18, 2014
4:25 PM
Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Are you an EXOstan? Let's join this giveaway!
Giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah dan disponsor oleh Unlimited Kshop dan Button badge bajet. Hadiahnya ialah EXO Unofficial Poster, 1 Set Running Man Button Badge, 1 Set EXO Name Button Badge. Dua set button badge ini bernilai RM70! Tiga orang pemenang dicari! Syarat giveaway sangat senang, so tunggu apa lagi? Jom join! :)

Due Date : 30 January 2014

Sunday, January 5, 2014
4:13 PM
Bismillahirahmanirahim. Sekadar ingin mencuba :)



Simple Giveaway by Izzati Amira !!
Tamat : 22 Januari 2014
Klik Banner Untuk Join! Sekarang !! Hadiah menarik untuk para gadis di luar sana sedang menanti!



12:25 PM


CLICK BANNER UNTUK JOIN



First giveaway anjuran Lee Yana or Yana Choi yang menawarkan hadiah-hadiah menarik . Mencari seramai 30 orang pemenang *Mungkin bertambah! dan LUCKY DRAW bagi setiap penambahan 100 peserta . Mari meriahkan GA pertamanya ini. [ Senarai Hadiah ]




Peminat Kris dengan Baekhyun di sini >_<
Saturday, November 2, 2013
12:29 PM
 Meow >w<

Assalamualaikum semua. Saya dah kembali! Dah lame dah tak update blog. Dah setahun dah. Huhu sorry semua. Saya sibuk + malas nak update sebenarnye. Hehe maklumlah tahun depan dah nak es-pi-em (SPM). Macam yang korang semua tengok. Blog Syika tengah half renovate. Tak renovate penuh lagi. So , ade lah kekurangan sikit. 

Disebabkan bulan November dah start cuti , i try to update more. Insyaallah ^^ . Korang! Baru perasan bulan ni dah November. Cepatnye.. Anyway, Hello November! 

Okaylah. Sampai situ je ana nak tulis . Nanti Syika update lagi okay? Annyeong and Assalamualaikum :)

Maafkan Syika sebab asyik tukar bahasa kali ni. Otak tengah hyperactive ni. Hehe :D

 Bye! Annyeong!


Wednesday, December 19, 2012
9:39 PM
Hi! How's your result?
I'm batch 97's and today is the day for PMR result . Okay . Pagi - pagi bangun tidor terus terfikir pasal result . Siape lah tak seram kan?  Huhuhu .   Tadi mase pegi sekolah dapat jumpe kawan - kawan . OMO! Rindu diorang .  Mase nak ambik result , ramai budak kelas lain sebab happy .  Syika pulak makin nervous . Last sekali dapat jugak keputusan . Dapat berape ? Hehehe teka dulu~  Sape dapat jawab , Syika belanja aiskrim. Hahaha :P   Syika lulus semua subjek . Itu je Syika boleh cakap . Yang lain pegi tanye kawan Syika. Hehehe.  



Happy Birthday Joker a.k.a. Junhyung!

Birthday Junhyung bersamaan dengan tarikh dapat result PMR . Emmm adakah ini satu makna? Muahaha XD  Anyway , Happy Birthday my ex - bias ! Sorry . Awak terkeluar dari list bias saye . Awak kena buat menyerlah supaya saye jatuh hati kat awak balik . Hehehe .

Bye and Assalamualaikum! :D


Wednesday, November 28, 2012
9:56 PM
You’re bad to me, so bad to me, oh girl you’re like caffeine

Assalamualaikum semua!  Korang tertarik tak bile baca tajuk tu? Kalau tak , mesti korang tak baca kan post ni? Hehehe . Anyway , thanks for reading .  Ni nak cerita pasal sorang mamat B2ST yang buat Solo tapi duet dengan mamat dalam B2ST jugak . Its YANG YOSEOB !  Budak comel yang korang suke tu ! Hehe.

Okay . First bagi sape yang tak pernah tengok or dengar lagu yang die menyanyi ni . Silakan lah dengar kat sini :



So, ape reaction korang? Comment lah kat sini . Kite share kay? ~_^


Memandangkan ade orang yang dah tengok dan ade lagi yang belom tengok dan maybe bakal tengok , ni nak share sikit dengan korang pasal Music Video ni dengan lagu die . 

Lagu ni tentang perasaan sorang lelaki yang kena tinggal dengan kekasih die . Die cakap je yang die benci perempuan tu tapi sebenarnye die sayang perempuan tu . Huhu. What a sad lyrics :'(   Sedih jugak lah dengar lagu ni . Kalau korang tengok lyric die pon sedih . Huhu. Takpe Yoseob , bini kau banyak kat sini . Hahaha XD 

Pasal Music Video pulak , suke part mase kerusi die terapung . So STYLE!  Ohh mase simpan hati die tu pon best jugak! SMART and STYLE ! Itu je boleh cakap pasal Music Video ni . So speechless sebab terlalu best sangat Music Video ni . LOVE IT !

Okay . That's all for today . Thanks sebab baca post ni . Tinggalkan lah footstep korang kat bahagian link . Insyaallah saye jenguk korang punye blog . Bye and Assalamualaikum ^_^


Ohh layan lah Music Video KARA Hara ni jugak . Comel je ^W^




Ppyeong~ !

Sunday, October 14, 2012
3:40 PM
Oh! Oh! Oh! Oh! Oppareul saranghae!


Assalamualaikum and annyeonghaseyo! Sorry sebab dah lame tak update kat sini . Mianhae >_<   Huhuhu.  Hari ni cume nak buat announcement je .  Saye ni budak PMR .  PMR Candidates lah katakan . Hohoho saye tak boleh selalu on sangat sebab busy nak study . Esok exam last bagi diorang but not me . Saye ade paper Bahasa Arab hari selasa ni . Huhuhu .  Anyway , Insyaallah saye update blog ni nanti . Not so sure bile .  Doakan saye untuk jawap next paper ni . Aminn :)  Haha that's all for today . Bye ! Assalamualaikum .
Pray for me! 
Sunday, July 29, 2012
3:07 PM
Wassup! T.O.P. here

Assalamualaikum and annyeong!  Gambar di atas tiada kena mengena dengan tajuk. Hehehe. Korang tahu tak kenape tajuk hari ni macam tu? Bagi sesiapa yang tak tahu , jom terjah! Bagi sape yang tahu , terjah jugak! Hahaha XD 

Dulu saye seorang fans T-ARA . Minat sangat dengan diorang sebab diorang ni lawa dan lagu diorang best sangat! Tapi tak sangka benda ni boleh jadi macam ni. HWAYOUNG T-ARA MENJADI MANGSA BULI MEMBERNYA YANG LAIN!  What? Macam mane boleh jadi macam ni? Bukan selama ni diorang okay ke? Yup. Itulah bermain di fikiran lepas dengar berita ni tapi ia memang benar.

Kat sini korang boleh tengok ape yang diorang kat Hwayoung :  CLICK HERE

Itulah bukti yang diorang buli Hwayoung . Kesian die T^T .  Tak sangka selama ni diorang buat kat Hwayoung macam tu. Ape - ape pon , saye bukan nak bash T-ARA tapi perbuatan Jiyeon agak melampau.
Gurauan die mungkin agak melampau dan Hwayoung terasa dengan tindakan Jiyeon. Anyway fans T-ARA, jangan marah saye okay?  Ini cume pendapat saye sahaja. Ikut kehendak korang lah nak cakap ape pasal berita ni.

Okay. Setakat ni sahaje nak bagitahu. Anyway , Hwayoung FIGHTING!!  Please be strong! Sekian , assalamualaikum and jumpe lagi!
Be Strong , Hwayoung!
Monday, July 9, 2012
6:09 PM
Hello. I'm Baek Suzy .

Annyeonghaseyo alls ! Dah lame tak jumpe korang semua. Maaf lah sebab dah lame tinggalkan blog ni. Maklumlah tahun ni saye PMR CANDIDATEZ .  Susah sikit nak update blog tahun ni.
Okay. Kali ni nak cerita pasal comeback T-ARA dan Super Junior .  Cuba korang layan dulu Music Video diorang ni.

Super Junior : Sexy , Free & Single

 T-ARA : Day By Day

Make sure kalau korang nak tengok Music Video ni , korang kena stop lagu dulu. Nanti kalau tak tutup lagu macam mane la korang nak tengok video ni.

Macam mane best tak? Super Junior kali ni konsep die berbeza sikit daripada lagu Bonamana, Mr. Simple dan Sorry Sorry. T-ara pon macam tu jugak. Konsep diorang lebih kepada seakan - akan sedih berbanding Lovey Dovey yang dulu. Hmm itu pendapat saya. Korang macam mane pulak?  Anyway , korang mesti layan 2 lagu ni. Best sangat >_<

Okay. Setakat ni saje. Maybe lepas ni cerita pasal benda lain pulak . Hehehe. Bye semua! Assalamualaikum.


Funny HyoSeo . LOL :P


Saturday, January 14, 2012
1:39 PM
Hye! Peace (~^.^~)
Hello Earthlings! Sekian lame menghilangkan diri dan kini saye kembali untuk berkongsi kisah. Hohoho!
Pada tahun ni,saye semakin sibuk sebab saye PMR candidates. Huhuhu. Rase seram sejuk pulak dengar perkataan " Pe - M - Ar " ni. Kali ni tak banyak bende nak cerita kat sini sebab mate saye dah mule rase mengantuk dan rasenye boleh tidur kot mase menulis ni. Hehehe. Mane perginye cerita K-Pop? Emm.. Dalam buku nota ( blog ni) kali ni takde pasal K-Pop. Jangan risau.. Saye tetap akan cerita pasal Kpop sebab saye KPOPERZ!! Hohoho. Takpe,untuk kali ni saye bagi gamba gif untuk semua cuci mate. Hehehe.

Kenape la kau comel sangat? ( =^_^=)

Oklah. Ini sahaje untuk hari ni. See ya later! Chow! Heheheh.
Wednesday, December 21, 2011
3:28 PM
Haishh.. Bestnye korang...



Hello and assalaimualaikum semua ! I'm back! Hehehe.. Blog ini  akan ditinggalkan dan diguna semula pada bukak sekolah nanti. Hahahaha... Korang semua rindu saye tak? Mesti lah tak kan? Sape lah saye... huhuhu T.T

Ade banyak Music Video yang perlu korang layan nih! Jom layan same - same jom!
TroubleMaker version bersih *smart!*


cerite ni lawak! korang mesti layan!


2 video saje untuk ditinggalkan! Harap korang enjoy! ^^
Wednesday, December 14, 2011
3:06 PM
SaengilChukkaHamnida Onew!


Annyeong dan assalamualaikum ^_^ . Mesti korang fikir aku bengang dengan Onew kan? Hahaha.. Mane ade.. Cume story kali ni ade due cerita je. First of all , wanna say this to Onew

SaengilChukkaHamnida! Saranghaeyo!

Hahaha.. Tu cerita pertama. Next, tadi saye nak scan gamba tapi tak boleh =,= . Saye bengang la sebab ayah saye cakap boleh scan tapi bile dah sentuh je butang scan tu.. *(bunyi cengkerik)* takde pape pon jadi.. Huhuhu sedih menanti. Saye pon call la same saye punye kakak but "sorry please try again later" (rase macam nak cekik je) Hahaha .. Akhirnye saye mengalah dan terus simpan balik dalam kotak berhabuk tu.. Haaacuu! Then,habis simpan terus gi depan lappy dan tetibe terdapat satu panggilan. Kakak saye yang call. Saye angkat dan cerita la dari A - Z . Rupenye ade yang tak cukup. Hehehe . Saye still tak boleh scan sebab ade masalah technical sikit dengan ini lappy. (Ape punye lappy! Hehehe Jgn rosak ye lappy ^_^")


Sekian saje hamba bercerita. Sebelum korang semua pegi, tengok la MV ni! Member Onew sangat comel di sini ^^




SaengilChukkaHamnida Onew!
Tuesday, December 13, 2011
4:35 PM
comelnye RillaKumma ni...


Annyeong dan Assalamualaikum ^^ Saye tak pernah kena tag dan kali ni saye mintak kebenaran Hanie BlackJack dan die bagi :)

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 92 Truths about you. At the end, tag your friends. Then tell your friends that she/he is tagged.

Full Name : Nur Syafiqah Najwa.
Birthday : 15 July 1997.

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage : Rice
2. Last phone call : From my sister
3. Last text message : From Airin my friend
4. Last song : The Warmest Gift (2011 SM Town Winter) - SNSD - Diamond [FULL AUDIO]
5. Last time you cried : I forgot

HAVE YOU EVER :
6. Dated someone twice : Nope Never.
7. Been cheated : Yeah!
8. Kissed someone and regretted it : I never kiss anybody except my family
9. Lost someone special : Not yet
10. Been depressed : Hmmm.. yes
11. Been drunk and threw up : Never do that!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Pink
13. Blue
14. White

SINCE LAST YEAR (2010), HAVE YOU :
15. Made a new friend : Yeah, not many i think.
16. Fallen out of love : Hmmm.. No >.<
17. Laughed until you cried : Yeah, sometimes.
18. Met someone who changed you : I think not yet.
19. Found out who your true friends were : Maybe.
20. Found out someone was talking about you : I dont know!
21. Kissed anyone on your FB friend's list : Never.

GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life : Many .
24. Do you have any pets : Yes, Tam my cat.
25. Do you want to change your name : Never think of that.
26. What did you do for your last birthday : My family eat my cake but my friend doesn't eat my cake TT.TT
27. What time did you wake up today : 8.15 i think. Hehehe XP
28. What were you doing at midnight last night : Sleeping
29. What is something you can't wait for : I don't know
30. Last time you saw your mother : Everyday with me
31. What is one thing you wish you could change about your life : My bad attitude.
33. Have you ever talked to a person named Tom? : No. but i talked with TAM everyday XP
34. What's getting on your nerves right now : Many things..
35. Most visited webpage(s) : Facebook and Twitter.
37. Nickname(s) : SyikaPolka XP
38. Relationship Status : Mentally dating with all my BIASED.
39.Zodiac Sign : Cancer
40. He or She : She
41. Elementary : Arabic
42. High School : I'm still in middle school
43. College : Not yet.
44. Hair color : Black.
45. Long or short hair : -secret-
47. Do you have a crush on someone? Can tell you that
48. What do you like about yourself? I'm always smile
50. Tattoos : No and never.
51. Righty or lefty : Right ;)

FIRSTS :
52. First surgery : woaw.. i'll never do that!
53. First piercing : My ears.
54. First best friend : Don't remember.
55. First sport you joined : Cycling
56. First vacation : I dont remember that.

RIGHT NOW:
59. Eating : No
60. Drinking : No
61. I'm about to : sleep -_-!
62. Listening to : Blogging
63. Waiting to : Chat with friends.

YOUR FUTURE :
64. Want kids? : Err everyone will have it right!.
65. Get Married? : Yes
66. Career? : Absolutely yes!

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes : Eyes
68. Hugs or kisses : Hugs
69. Shorter or taller : Taller
70. Older or Younger : Younger
71. Romantic or Spontaneous : Spontaneous
72. Nice stomach or nice arms : both of them..
73. Sensitive or loud : None
74. Hook-up or relationship : Depends on my situation.. hehe ;D
75. Funny or Shy? Funny

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger : Never
77. Drank hard liquor : I don't so..
80. Broke someone's heart : I always did it maybe..
81. Had your own heart broken : No
82. Been arrested : No
83. Turned someone down : Yeah!
84. Cried when someone died : Yes.

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself : Sometimes
87. Miracles : Yes.. nothing impossible.
88. Love at first sight : Maybe.
89. Heaven : Yes
90. Santa Clause : No!
91. The tooth fairy : No!
92. Angels : Yeah..

I'm tagging people who read this :)
Monday, December 12, 2011
4:20 PM



Hello Earthlings! Setelah sekian lame hamba berdiam diri, ingin hamba katakan disini.

SAYANG KAMU SEMUA!!

Maaflah sekiranya hamba kemerengan disini >.< Kalau anda bace ini post,anda mesti nampak perubahan bukan? Haaa... macam ni lah.Dipendekkan cerita, blog ini diubahsuai oleh NAJWA RASHIDI . Meh sini tengok die punye blog sikit ^^

OMO! My HyunSeung -ahhh!!

Entry ni khas untuk Najwa Rashidi kerana die telah banyak membantu saye dalam bab - bab blogging ni. Saye satu hapak pun tarak tau .Ngehehe. Okaylah,setakat ni sahaje. Malas rasenye nak tulis panjang - panjang. Lagipun,tarak ideaa maaa.. hehehe. Bye!

Najwa Rashidi,terima kasih banyak - banyak sebab tolong saye ^^ Ini saje saye mampu buat :)


Labels:

Friday, September 23, 2011
5:28 PM

Annyeong all!!


Kali ni gune Google Chrome.Sebab tu kaler die hitam. Just nak bagitau yang blog ni still dalam renovation ye.Saye akan mengupdate blog kembali secepat yang mungkin.

Okay! Bye!
Monday, June 20, 2011
9:34 PM

Hello! Annyeong!

Entry ni memang kosong pun.

Tak tau la nak cite pasal ape

Ade cadangan tak?

Takpelah. Saye cite pasal pasal pasal pasal pasal pasal(dey, bile nak habis?):face23:

Yelah! Orang nak cite pasal Kpop. Emmmmm.

Okay! Bye!:face56:


p/s: Baik korang jangan bace ! Minta maaf ye.Tak tau nak buat ape:face60:






Monday, June 6, 2011
8:02 PM
Mesti korang nak tahu pasal diorangkan?Okay:q:Ni die




Y O O N A (윤아)
Stage Name: Charming Girl YOONA (매력 소녀 윤아 – maeryeok sonyuh Yoona)
Birth Name: Im Yoon-a (임윤아)
Nicknames: Yoong, Saseumi (deer), Him Yoona (strong Yoona), Im-choding (elementary school-kid Im), Saebyuk, Alligator Yoong
Position: Supporting Vocalist/Lead Dancer
Date of Birth: May 30, 1990
Zodiac Sign:
Gemini
Bloodtype: B
Sibling(s): one older sister
Language: Korean (Fluent), English, Chinese (Basic), Japanese (Basic)
Specialty: Dance, Acting
Casted: 2002 SM Saturday Open Casting Audition
Training: 7 Years 2 Months
School: Dongguk University (동국대학교) Department of Theater | graduated from Daeyeong High School
Career:
- 2004 Elite Student uniforms advertising model
- 2004 MV DBSK – ‘Magic Castle
- 2006 CF Teun Teun English
- 2006 CF Sanyo batteries Eneloop
- 2006 CF Elite Student uniforms (with SS501)
- 2006 MV Super Junior -U
- 2006 MV CSJH The Grace – My Everything (with Super Junior Kibum)
- 2007 CF Yejimin Pad
- 2007 CF Clean & Clear
- 2007 CF Sunkist Grapefruit/Lemonade (with Super Junior Kangin & Heechul)
- 2007 Drama MBC 9 Ends 2 Outs(as Shin Joo-young)
- 2007 MV Super Junior -Marry U
- 2008 MV Lee Seung Chul -Propose
- 2008 Drama MBC ‘Park Jung Geum (as Mi-ae)
- 2008 Daily drama KBS ‘You Are My Destiny(as Jang Sae-byuk)
- 2009 MV 24/7 – ‘That Man’s Woman
- 2009 CF ‘Clean & Clear’ (with Kim So-eun)
- 2009 Drama MBCCinderella Man (as Seo Yoo-jin)
- 2009 CF ‘Innisfree
- 2010 Variety Show SBS ‘Family Outing season 2′
- 2010 CF ‘S-Oil
- 2011 MV SHINee – Replay (Japanese ver.)’


T I F F A N Y (티파니)
Stage Name: Brighter than Jewels TIFFANY (보석보다 빛나는 티파니 – boseok boda bitnaneun Tiffany)
Birth Name:
Stephanie Hwang (스테파니 황)
Korean Name:
Hwang Mi-young (황미영)
Nicknames:
Fany, DdilFany (clumsy Fany), AjumNy, Mushroom, T-Manager / Manager Hwang, Myong, Jackson Hwang
Position: Lead Vocalist
Date of Birth: August 1, 1989
Zodiac Sign: Leo
Blood type:
O
Sibling(s): 1 older sister (Michelle Hwang), 1 older brother (Leo Hwang)
Language: Korean, English (Fluent), Chinese (Basic), Japanese (Basic), Spanish (Basic)
Specialty:
Flute, English
Casted: 2004 SM Casting System; 2004 CJ/KMTV (USA-LA) Contest 1st Place
Training Duration:
3 Years 7 Months
School: Korea Kent Foreign School (K.K.F.S.) [graduated]
Career:

- 2007 VJ for KMTV ‘Sonyun Sonyuh Gayo Baekso’ (with Kim Hyesung)
- 2008 Model for ‘A-Solution’ cosmetic
- 2008 Variety Show KBS2 ‘Kko Kko Tour’ season 1
- 2009 OST for MBC drama Jang Myung Go By Myself (나 혼자서)
- 2009 Featured with K.Will ‘A Girl Meets Love
- 2009 Featured with The BlueFeeling Only You (with Sooyoung)
- 2009 MC for MBC Music Core (with Yuri)
- 2009 Model for ‘A-Solution’ cosmetic (with Taeyeon)
- 2009 CFPost Cereal(with Taeyeon & Sooyoung)
- 2010 CF ‘Biotherm’ (with Sooyoung & Yuri)
- 2010 OST for short movie Haru: Unforgettable Day in Korea ‘Banji (Ring)’


T A E Y E O N (태연)
Stage Name: Kid Leader TAEYEON (꼬꼬마 리더 태연 – ggoggoma leader Taeyeon)
Birth Name: Kim Tae-yeon (김태연)
Nicknames: Taeng, Taengoo (Taeng9), Tete, Kid Leader, ByunTaeng (pervert Taeng), JumTaeng
Position: Leader & Main Vocalist
Date of Birth: March 9, 1989
Zodiac Sign:
Pisces
Bloodtype: O
Sibling(s): 1 older brother (Kim Ji-woong), 1 younger sister (Kim Ha-yeon)
Language: Korean (Fluent), English, Chinese (Basic), Japanese (Basic)
Specialty: Trot
Casted: 2004 SM 8th Annual Best Contest (Best Singer 1st Place Grand Award)
Training Duration: 3 Years 3 Months
School: Jeonju Art High School (전주예술고고등학교) [graduated]
Career:
- 2004 Featured with The One You Bring me Joy (Part 2)
- 2007 CF Gamevile Mobile Stone in the Water
- 2008 DJ for MBC ‘Kangin & Taeyeon’s Chinhan Chingu’ (with Super Junior Kangin)
- 2008 OST for KBS drama Hong Gil DongIf (Manyage/ 만약에)
- 2008 MV Lee Byul – ‘Forever
- 2008 OST for MBC drama Beethoven VirusCan You Hear Me
- 2009 Variety show MBC We Got Married(with Jung Hyung-don)
- 2009 DJ for MBC radio ‘Taeyeon’s Chinhan Chingu’
- 2009 OST for MBC drama Heading to the GroundIt’s Love‘ (with Sunny)
- 2009 Model for ‘A-Solution’ cosmetic (with Tiffany)
- 2009 CF Post Cereal (with Tiffany & Sooyoung)
- 2010 MC for KBS2 talk show ‘Seung Seung Jang Goo (Win Win)’
- 2010 Musical ‘Midnight Sun’ from the movie Taiyou no Uta(as Kaoru Amane)
- 2010 Voice Actor forDespicable MeKorean title: ‘Superbad’ (as Margo)
- 2010 Featured with The One ‘Like a Star
- 2011 OST for SBS drama Athena: Goddess of War I Love You
- 2011 Featured with Kim Bum-soo Different


Y U R I (유리)
Stage Name: Black Pearl YURI (흑진주 유리 – heukjinjoo Yuri)
Birth Name: Kwon Yu-ri (권유리)
Nicknames: Yul, Kkab-Yul (hyper/playful Yul), Kwon Seobang (Husband Kwon), Kwon Banjang (Class-President Kwon), BK Yuri
Position: Supporting Vocalist/2nd Main Dancer
Date of Birth: December 5, 1989
Zodiac Sign:
Sagittarius
Bloodtype: AB
Sibling(s): 1 older brother (Kwon Hyuk-jun)
Language: Korean (Fluent), English, Chinese (Fluent), Japanese
Specialty: Dance, Acting, Swimming
Casted: 2001 SM 1st Annual Youth Best Contest (Best Dancer, 2nd Place)
Training Duration: 5 Years 11 Months
School: ChungAng University (중앙대학교) Department of Theater | graduated from Neunggok High School
Career:
- 2005 KM Super Junior Show ‘The King’s Boyfriend’
- 2006 CF Dongil Highvill Lake City
- 2006 MV DBSK -Beautiful Life
- 2006 CF China Chocopie CF (with Jang Dong-gun)
- 2006 CF East-West food Hat Choco mitte
- 2007 Movie Attack on the Pin-Up Boys(as Ballet Girl)
- 2007 Sitcom KBSUnstoppable Marriage’ (as Kwon Yu-ri)
- 2008 OST for SBS drama Working MomGgok‘ (with Sooyoung)
- 2008 Variety Show KBS2 ‘Kko Kko Tour’ season 2
- 2009 MV K.Will – Tears are Dropping (눈물이 뚝뚝)
- 2009 MV Joo Hyunmi & Seohyun -Jjalajajja (짜라자짜)
- 2009 MC for MBC Music Core (with Tiffany)
- 2009 Variety show KBS2 ‘Invincible Youth’ (as part of Girl7)
- 2010 CF ‘Biotherm’ (with Daniel Henney; Tiffany & Sooyoung)



S E O H Y U N (서현)Stage Name: The Youngest One SEOHYUN (막내 서현 – maknae Seohyun)
Birth Name: Seo Joo-hyun (서주현)
Nicknames:
Maknae (the youngest one), Seororo, Hyun, Joohyun
Position: Lead Vocalist
Bloodtype: A
Date of Birth:
June 28, 1991
Zodiac Sign:
Cancer
Sibling(s):
none
Language:
Korean (Fluent), English, Chinese (Fluent), Japanese (Basic)
Specialty:
Piano
Casted:
2003 SM Casting System
Training Duration:
6 Years 6 Month
School:
Dongguk University (동국대학교) Department of Theater | graduated from Jeonju Art High School (attended Daeyeong High School)
Career:
- 2005 ‘Smart Student Uniforms’ ad models (with DBSK)
- 2009 Featured with Joo HyunmiJjalajjaja (짜라자짜)
- 2009 CF Post Cereal (with Sunny, Sooyoung)
- 2010 CF ‘Clean and Clear’ (with f(x) Krystal)
- 2010 Variety show MBC We Got Married (with CN Blue Jung Yong-hwa)
- 2010 OST for MBC drama Kim SooRo ‘It’s Okay Even If It Hurts’
- 2010 Voice Actor forDespicable MeKorean title: ‘Superbad’ (as Edith)
- 2010 MV TRAX – ‘Oh! My Goddess



S O O Y O U N G (수영)
Stage Name: Lively Princess SOOYOUNG (명랑공주 수영 – myeongrang gongju Sooyoung)
Birth Name: Choi Soo-young (최수영)
English Name: Summer Choi (썸머 최)
Nicknames: Shik shin (God of food), NaSoo (interrupter), DJ Syoung
Position: Supporting Vocalist/Lead dancer
Date of Birth: February 10, 1990
Zodiac Sign:
Aquarius
Bloodtype: O
Sibling(s): 1 older sister (Choi Soo-jin)
Language: Korean (Fluent), English, Chinese (Basic), Japanese (Fluent)
Specialty: Dance, Eloquence, Acting
Casted: 2000 SM Open Audition | 2002 Korea-Japan Ultra Idol Duo Audition
Training Duration: 6 Years 3 Months
School: ChungAng University (중앙대학교) Department of Theater | graduated from Jeongshin Girl’s High school
Career:
- 2002 Japanese duoRoute φ (with Marina Takahashi)
- 2003 CF Samsung Anycall Battle of Music (with Jewerly Park Jung-ah)
- 2004 School uniforms ‘Rocks’ model
- 2005 VJ for M.Net ‘Hello Chat’
- 2005 OST for Inuyasha I Am‘ (Korean ver.)
- 2007 DJ for Melon ‘ChunJi Radio: Sungmin & Sooyoung’ (with Super Junior Sungmin)
- 2007 Sitcom KBSUnstoppable Marriage‘ (as Choi Soo-young)
- 2008 OST for SBS drama Working MomGgok‘ (with Yuri)
- 2008 Movie Hello Schoolgirl! / 순정만화(as Jung Da-jung)
- 2009 CFPost Cereal(with Sunny & Seohyun)
- 2009 Featured with The BlueFeeling Only You (with Tiffany)
- 2009 MC for MBC ‘Fantastic Duo’ (with Kim Jae-dong)
- 2009 CFPost Cereal(with Taeyeon & Tiffany)
- 2010 CF ‘Biotherm’ (with Tiffany & Yuri)


J E S S I C A (제시카)
Stage Name: Ice Princess JESSICA (얼음공주 제시카 – eoleum gongju Jessica)
Birth Name:
Jessica Jung (제시카 정)
Korean Name:
Jung Soo-yeon (정수연)
Nicknames:
Sica, Jessi, Jess, Sergeant Sic, General Sic, Sicachu, Sickal (knive), Sica-sama
Position: Main Vocalist
Date of Birth: April 18, 1989
Zodiac Sign:
Aries
Bloodtype: B
Sibling(s): 1 younger sister (Krystal Jung)
Language: Korean (Fluent), English (Fluent), Chinese (Basic), Japanese
Specialty: Dance
Casted:
2000 SM Casting System
Training Duration:
7 Years 6 Months
School: Korea Kent Foreign School (K.K.F.S.) [graduated]
Career:

- 2007 MV Kim Jo Han – Love is so late, I’m sorry
- 2007 Featured with 8eightI Love You
- 2009 Featured with Park Myung SooNaengmyun
- 2009 MV Super Junior M – Super Girl
- 2009 Musical Legally Blonde – The Musical(as Elle Woods)
- 2010 CF Song for SPC Corp. (Dunkin Donuts, Paris Baguette, Baskin Robbins)Sweet Delight
-
2011 OST for KBS drama Romance TownBecause Tears are Overflowing


H Y O Y E O N (효연)
Stage Name: Dancing Queen HYOYEON (댄싱퀸 효연 – dancing queen Hyoyeon)
Birth Name: Kim Hyo-yeon (김효연)
Nicknames:
Hyoraengi (pun: tiger), Kim-choding (elementary school-kid Kim), Kim Yeolsal (10-year-old Kim), Fiona
Position: Supporting Vocalist/Main Dancer
Date of Birth: September 22, 1989
Zodiac Sign:
Virgo
Bloodtype:
AB
Sibling(s): 1 younger brother (Kim Min-goo)
Language:
Korean (Fluent), English , Chinese (Fluent), Japanese (Basic)
Specialty:
Dance
Casted: 2000 SM Casting System
Training Duration:
6 Years 1 Month
School:
China Beijing Language Courses (중국북경어학연수)
Career:

- 2004 Hip hop dance crew Little Winners (with Miss A Lee Min-young)
- 2005 MKMF BoA’s ‘Over the Top’ silhouette dancer
- 2010 Recurring guest on KBS2 ‘Dream Team’




S U N N Y (써니)
Stage Name:
Energy Source SUNNY (활력소 써니 – hwalryeokso Sunny)
Birth Name: Lee Soon-kyu (이순규)
Nicknames:
Soonkyu, DJ Soon, Ssun, Sunny Bunny, Choi Danshin (the shortest)
Blood type:
B
Date of Birth:
May 15, 1989
Zodiac Sign:
Taurus
Sibling(s):
2 older sisters (Lee Eun-kyu, Lee Jin-kyu)
Position: Lead Vocalist
Language:
Korean (Fluent), English, Chinese (Basic), Japanese (Basic)
Specialty:
Sports, Eloquence
Casted:
2007 SM Casting System
Training Duration:
9 Months (previously trained for 5 years in another company)
School: Baehwa Girl’s High School (배화여자고등학교) [graduated]
Career:
- 2008 DJ for Melon ‘ChunJi Radio: Sungmin & Sunny’ (with Super Junior Sungmin)
- 2008 MV Super Junior H – ‘Cooking? Cooking!
- 2008 OST for movie Story of WineFinally Now
- 2008 OST for SBS drama Working MomYou Don’t Know About Love
- 2009 CFPost Cereal(with Sooyoung & Seohyun)
- 2009 MC for SkyTV ‘the M’ (with SS501 Hyungjoon)
- 2009 OST for MBC drama Heading to the GroundIt’s Love‘ (with Taeyeon)
- 2009 MC for MTV ‘the M’ (with 2AM Seulong)
- 2009 Variety show KBS2 ‘Invincible Youth’ (as part of Girl7)
- 2010 OST for SBS drama Oh! My LadyYour Doll


Okey ini saje untuk minggu ini:r:Minggu depan mengenai BEAST:face2: pulak:face74:


copyright from : So Nyuh Shi Dae Fansite

Labels: , , , , , , , , , ,

Sunday, May 29, 2011
12:08 AM
Hi:c::119:


Saye akan mengupdate blog kembali:face2:


Tunggu ye:q:


Kamsahamnida:face5:


Bye:face42:
Sunday, April 24, 2011
12:24 PM
Hi:q:


Dah lame saye x berblog kan?


Maaflah tapi saye sibuk sangat.


Okay! Kali ni saye nak masuk kontes lagi

(asyik2 masuk kontes tapi x menang2:face59:)

Okay kali ni kontes dianjurkan oleh Aidabeelicious


Ni Bannernye:


Ni jawapannye


Okay.Saye x sure tapi saye cakap 12KALI

Heheheh:face72:


Okay ni saje :face38:


Bye:71:




Sunshine ♥